Ellen Oude Lansink (1971)Geboren en woonachtig in Hengelo.

Ik hou ervan in beweging te zijn, muziek en de natuur als inspiratie, ontwikkeling aan te gaan en te stimuleren; genoot mijn opleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, alwaar ik afstudeerde als docent Theaterdans én danser/choreograaf. Trainde bij dansgezelschappen in New York, waaronder Cunningham Dance en Erick Hawkins Dance.

Hawkins inspireerde tot het echt voelen vanuit mijn lichaam, los van vorm. Ontspanning en kracht resulterend in persoonlijk charisma.

De kriebel voor mezelf aan de slag te gaan, was er al lang. Het moest wel iets zijn dat puur mijn kwaliteiten als persoon weergaf. Gecombineerd met mijn levensvisie: uit mensen halen wat erin zit. Sinds 2007 volg ik workshops Body-Mind Centering, die mij een brede ondersteunende basis bieden, waarin ik mijn eigen kwaliteiten kan ontplooien.


De sterke innerlijke drang om kwaliteit en ervaring op het gebied van lichaamshouding, -bewustzijn en beweging te delen, resulteerde in 2010 in De Houdingcoach, waarin werkzaam (1 januari 2017) vanuit ‘Studio Puur Jezelf’ te Hengelo. Daarnaast ben ik tot 2018 werkzaam geweest als docent Moderne Dans en Management Assistant & Projectleider in het bedrijfsleven (van Honig in Koog aan de Zaan tot de lokale boekhandel in Twente).

Opleiding, kennis van het bedrijfsleven, onderwijs en levenservaring geven mij een goede kijk op de eenzijdige patronen die in onze cultuur plaatsvinden.


Ik beschik tot in detail over diverse bewegingskwaliteiten, waardoor ik als coach een zichtbaar voorbeeld kan geven en kan omzetten naar jou als individu. Ik spiegel. Dit is tevens mijn kracht op het gebied van houding en lichaamsbewustzijn.

Daarnaast begeleiden mijn handen de verbinding naar ontspanning, kracht en jouw kwaliteiten.


Individuele coaching of workshops in teamverband (op locatie) zijn beide mogelijk.

Wil je meer weten? Bel me dan gerust.


Investeer in je eigen kracht of die van je medewerkers.

Je bent van harte welkom in mijn studio.


Graag deel ik met jou mijn kwaliteit en ervaring.                                                                         * * *

‘Nervous System’.

Prachtig om te zien en voelen hoe onze zenuwen registreren. Een coördinerende rol spelen bij alle handelingen, zoals het aansturen van de spieren, het verwerken van zintuiglijke prikkels en de emotionele en cognitieve processen.
In de afbeelding een synaps; te voelen als een plek waarin je kunt relativeren, ‘achterover leunen’ en daarvandaan een nieuwe weg kunt inslaan.

Genoten workshops Body-Mind Centering: ‘Embryology’, ‘Senses and Perception’, ‘Basic Neurological Patterns’, ‘Ligaments’, ‘Organs’ en ‘Skelettal System’, Ontogenetic Development, Nervous & Endocrine System

Samenwerking: geenhaast.nl

Sinds januari 2014 werk ik samen met Drostes Boerderijlodges via www.geenhaast.nl

Voor iedereen die het dagelijkse leven écht even in stilstand wil zetten. Verwen jezelf en kom tot rust in een boerderijlodge in Twente: een prachtig stukje Nederland, super relaxte en verzorgde locaties en dichtbij huis!

Individuele coaching of workshops in groepsverband zijn beide mogelijk.

‘Hi Ellen, leuk je ontmoet te hebben! Je straalt een enorme vertrouwde rust, enthousiasme en tevreden blijheid uit als ik het zo maar even mag zeggen. Inspirerend!’ 
Vernieuwde & responsive website binnenkort online.
Zie ook mijn studio-site: www.studio-puurjezelf.nlhttp://www.studio-puurjezelf.nlshapeimage_5_link_0