Hij zwaait uitbundig naar me, vol levensenergie, met zijn arm hoog uit het raam van de wegrijdende auto.

Ik leun dankbaar genietend tegen de deurpost van mijn studio en zwaai net zo uitbundig terug. Vandaag is er iets moois gebeurd. Een nieuwe vriendschap is ontstaan. Van ziel tot ziel.

Hij is 84 jaar en recent verhuisd van een huis met tuin in Brabant naar een appartement met balkon in Twente. Het lukt hem niet te aarden. Hij slaapt slecht, is angstig en zijn claustrofobie speelt maximaal op waardoor hij uitgeput raakt en in korte tijd 12 kilo is afgevallen.

De huisarts zegt weinig te kunnen doen en geeft hem pilletjes voor de nacht. Maar hij is geen pilletjes-man en wil van het gevoel af en rust in zijn hoofd.

Via zijn schoondochter komt hij in contact met mij. Ik weet dat ik hem kan helpen. We spreken af dat hij sowieso drie keer komt.

Zijn nieuwe appartement heeft een elektrisch slot. Geen sleutel. Dat raakt zijn diepste angst. Kan hij wel zelf weg? Hij voelt zich opgesloten.

Als hij 8 jaar is, komt hij erachter dat de dienstbode die hem elke avond naar bed brengt al die jaren de deur van zijn slaapkamer op slot heeft gedraaid. Hij kan zijn slaapkamer niet uit!

Zijn innerlijke wond – angst – vraagt er in zijn nieuwe woonsituatie om om geheeld te worden. Daardoor is deze nu zo voelbaar.

Ik kan – met mijn gave – energetisch diep trauma heel zuiver helpen helen. De zware energie kan weg, in het nu, zodat het behapbaar is.

Daarbij geef ik inzicht in de geconditioneerde energie die in zijn lichaam, houding en gedrag vast zit, waardoor de innerlijke onrust ontstaat.

In de eerste sessie zie ik direct dat hij naar zijn innerlijk licht wil, een diep zielsverlangen.
Hij voelt dat ik iets voor hem kan betekenen.

Tijdens de tweede helende sessie zegt hij ineens hardop: ‘Ik heb zelf de sleutel!’
Hoe mooi, want de sleutel zit altijd in jezelf, daar ligt de oplossing om trauma te kunnen helen.

De derde sessie komt hij met zijn armen wijd geopend naar me toe en omhelst me vanuit zijn hart. Als we gaan zitten draagt hij ontroerend mooi een regel van een psalm voor, die hij de hele autorit geoefend heeft: ‘Gij bergt de bron des lévens * , in uw licht zien wij lícht.’

Hij vraagt me hem te helpen van zijn angsten en nachtmerries af te komen. Zachtjes tune ik in op zijn innerlijke wond. Hij voelt een diepe bevrijding en innerlijke rust ontstaan. Een nieuwe gewaarwording opent zich.
Hij kan de hele wereld weer aan. Wordt door zijn zielsenergie gedragen in zijn lichaam.

Ontroerd zijn we beide, en we stralen, praten na. We zwaaien vol liefdevolle verbinding. Hij kan weer verder. Innerlijk bevrijdt.

Ellen☀️
Holistisch Healer en Coach

www.dehoudingcoach.nl

#trauma #claustrofobie #angst #opgesloten #lichaamswerk #holistisch #healer #coach #bewustwording #innerlijklicht #bevrijding #rust #liefdevolhelen #dehoudingcoach #innerlijkweten #donkerenachtvandeziel #jedoethetalshetmoet #dankbaarheid #sleutel #ascensie #verlichting #zielsverbinding