Liefde heelt

Jezelf innerlijk open stellen voor liefdevolle energie waarin pijn, trauma en blokkades geheeld kunnen worden is spannend en veelal confronterend.

Al tijdens jouw groei in de baarmoeder ervaar je de energie van jouw moeder en haar omgeving.

Energie in de vorm van onzekerheid over de zwangerschap, stress die ze ervaart, blijdschap, liefde, twijfel. Alles is voelbaar.

Als kind voel je alles. Zeker als hooggevoelig kind. Je zoekt naar antwoorden vanuit het voelen. Bijvoorbeeld: mama is moe, maar ze doet blij en stoer. Papa is verdrietig, maar lacht altijd.

In die diversiteit aan signalen ga je een houding zoeken en een vorm waarin je je gedraagt in relatie tot jezelf en jouw omgeving.

Wordt je bijvoorbeeld boos omdat de signalen niet eenduidig zijn. Ben je onzeker en scherm je je af. Doe je stoer en ben je aan het overleven. Lach je altijd, maar voel je je eenzaam.

Die houding is te lezen in jouw energie en zichtbaar in de wijze waarop je je beweegt, de intentie waarmee je iets uitspreekt en hoe je ademt. Althans voor degene die zich daarvoor open stelt.

Door traumatische ervaringen zet zich zware energie vast. Dat kan zijn na een val of een bedreigende gebeurtenis, maar ook uit energie die je hebt geabsorbeerd van bikkelende – gevoelens onderdrukkende – voorgaande generaties.

Er zijn volop verslavende vluchtwegen die tijdelijk verlichting geven aan die zware energie, zoals eten, drinken, hard werken, dwangmatig sporten, roken, manipulatie, sex.

De echte pijn blijft, schuurt, wringt, drukt, schreeuwt, maakt onzeker, brengt onrust.

Totdat je innerlijk beseft dat het anders zou moeten kunnen. De sprong naar het diepst van jouw ziel aandurft. Daar waar jou echte ik aanwezig is. Jouw pure energie.

Alleen jij weet of je die sprong gaat maken. En bij wie je de liefdevolle ruimte vindt waarin jij kunt helen, waarin alles mag zijn.

Wie is daarbij de juiste persoon die vanuit zuiverheid liefdevol kan helpen in jouw bewustwordingsproces, waar je diepe pijn in vertrouwen kunt loslaten en die jou helpt jezelf te vinden en te helen?

Super spannend.
Dat vergt moed.
En discipline met jezelf aan de slag te gaan.

Ben je zover en benieuwd wat ik hierin voor jou kan betekenen? Voel je dan welkom jouw hulpvraag met mij te delen en te informeren naar mijn holistische liefdevolle helende werkwijze.

Ellen☀️