Ellen Oude Lansink

Ik geef je een positieve impuls wanneer jij al lange tijd op zoek bent naar een oplossing, omdat je aan jezelf twijfelt en de dingen niet lopen zoals je zelf graag zou willen. Ik help je vanuit mijn holistische visie jouw pure kwaliteit te ervaren en vrijheid in beweging te realiseren.
Leer lekker in je vel zitten en dat ook uitstralen. Leer voelen en luisteren naar jouw lichaam. Voel je sterker door een groter lichaamsbewustzijn en ontspanning. Met als gevolg een extra hoeveelheid energie en relativerend vermogen, zodat jouw lichaam en geest kracht, rust en balans ervaren.

Ik kijk écht naar je; jouw zielskwaliteit, bewegingsvorm en authenticiteit.

Loading...

Ik groeide op Hengelo, een gevoelig meisje, verlegen, maar wist precies wat ik wilde. Kon urenlang spelen met mijn broers, mijn creativiteit kwijt in knutselen en tekenen. Genoot met volle teugen van het Twentse landschap op de fiets, te voet of in de biologische tuin van mijn vader. Klom graag in bomen. Was fysiek sterk en soepel. Had sportvrouw kunnen worden, maar koos voor de dans waarin de elementen muziek, fantasie en het overbrengen van expressie en gevoel op het toneel de doorslag gaven. Na de Havo vertrok ik op mijn 17e naar Amsterdam en volgde mijn opleidingen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, alwaar ik in ’92 afstudeerde als Docent Theaterdans én in ’94 als danser/choreograaf op de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. Direct daarna trainde ik bij dansgezelschappen in New York, waaronder Cunningham en Erick Hawkins Dance (’94/’95)

Hawkins inspireerde tot het echt voelen vanuit mijn lichaam, los van vorm. Ontspanning en kracht resulterend in persoonlijk charisma en pure beweging vanuit het diepst van mijn cellen en zijn. Ik ben daar flink ziek geweest; mijn lichaam moest opgebouwde spanning door jarenlange zware danstraining loslaten om op ontspannen wijze gebalanceerder te kunnen gaan bewegen. Een verrijking & inspiratiebron voor mijn lichaam en geest.
Ik heb ruim 25 jaar gewerkt als dansdocent en choreograaf op diverse locaties in Nederland; moderne dans, ballet; peuter tot volwassene. Heb met veel plezier mijn liefde voor dans en beweging kunnen delen.
Ik trouwde en mocht twee prachtige kinderen het leven geven, een zoon ’01 en een dochter ’04. Bijzonder om hun zielskwaliteit te ervaren, al hun ontwikkelingen van zo dichtbij mee te mogen maken en liefde, verdriet en wijsheid te kunnen delen met elkaar.

De kriebel voor mezelf aan de slag te gaan, was er sinds ik uit New York terug kwam. Het moest wel iets zijn dat aan mijn unieke kwaliteiten ruimte gaf. Gecombineerd met mijn levensvisie: pure persoonlijke kwaliteit naar boven halen en vrij kunnen bewegen. Het woord ‘Houding’ kwam daarbij diep uit mijn zijn naar boven. Ik tekende als kind altijd zonnetjes op papier en als volwassene achter mijn naam. Het zonnetje in mezelf wilde stralen. Na de geboorte van mijn 2de kindje kwam de kriebel voor mezelf te beginnen weer boven drijven.
In 2007 vond ik mijn weg naar zelfontplooiing via mijn contact met Mariko Tanabe, die in New York bij Hawkins les gaf en mij wees op een workshop ‘Embryologie’ te Brussel. Een Body-Mind Centering workshop, gegeven door grondlegster en voormalig – en door hem geïnspireerd – Erick Hawkins company danseres Bonnie Bainbridge Cohen.

Ik voelde me na afloop zo relaxed en wist dat haar visie op lichaam en geest en haar wijze van bewust open leren en inspireren mij een brede ondersteunende basis zou geven, waarin ik mijn eigen kwaliteiten zou kunnen ontplooien in vrijheid. Ik kwam tijdens mijn 2de dansopleiding met BodyMind Centering in aanraking. Workshops en personal guidance sessions volg ik met enige regelmaat via Moveus (o.a. zintuigen en perceptie, skelet, basis neurologische patronen, ontogenetische ontwikkeling, endocrine klieren, zenuwstelsel, banden en organen). Body-Mind Centering is een hands-on wijze van leren door heel open in het moment ervaringen te delen, waardoor de overdracht vanuit het hart en niet alleen vanuit het denken plaatsvindt.Tot 2019 werkte ik als Docent Dans én daarnaast als Management Assistent en Projectleider in de regio’s Amsterdam en Twente.

In 2010 richtte ik vanuit mijn hart De Houdingcoach op.
Na een liefdevolle scheiding belandde ik eind 2016 na altijd en overal doorbikkelen in een burn-out. Ik was mentaal leeg en alles deed pijn. Een diepe innerlijke reis naar mezelf riep! Ik moest mijn blinde vlek in gedrag vanuit conditionering onder ogen zien. Opschonen van oude pijn, grenzen leren stellen, dieper voelen. Van empathie voor de ander, overal buiten mezelf energie insteken én aan mijn diepere eigen gevoel voorbij gaan naar zelfcompassie en zelfliefde. Een pittige, helende, waardevolle reis naar het diepst van mijn ziel. Eind 2018 verloren mijn kinderen hun vader en ik een goede vriend. Een heftige periode, vol verdriet, liefde en gemis die ons dichter bij elkaar brengt, ons met onszelf confronteert, waarin gevoel er kan zijn en nieuwe paden ontstaan.

In de loop der jaren ontwikkelden mijn hooggevoeligheid en bewustwording zich in een bijzondere gave. In verbinding met het universele energetisch bewustzijn kan ik jouw zelfhelende vermogen triggeren, waardoor jouw lichaam op organische wijze haar diepe blokkades gaat opruimen. 

Daarbij geven levenservaring, interesse, opleiding, werkervaring, moederschap en bewustwording mij een brede kijk op ontwikkelingen en geconditioneerde patronen die in onze cultuur plaatsvinden, waardoor we van onszelf kunnen vervreemden. Mijn gave, kennis en ervaring deel ik vanuit innerlijke wijsheid, vol passie en enthousiasme in individuele coachingstrajecten en workshops, particulier en zakelijk.

Is jouw innerlijke pijn ondraaglijk en heb je de moed deze te voelen, ruimte te geven en op te ruimen, wil je innerlijk groeien, dan kunnen we samen in diepte aan de slag. In het veilige helende en zuivere energieveld - akasha of ether - waarvan ik me bewust ben, kun je ballast, pijn en trauma loslaten, inzicht krijgen in jouw houding en gedrag, leer je luisteren naar jezelf door te voelen en er voor jezelf te zijn.

Lichaamshouding en levenshouding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wil je als organisatie verandering aangaan en inzicht krijgen in hedendaagse noodzakelijke vraagstukken over persoonlijke vitaliteit, gezondheid, kracht en ontwikkeling, stress, houding en gedragsverandering, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Loading...
Loading...

In de zomer van 2021 heb ik een intensieve training tot Ayurvedisch Masseur gevolgd bij Ayurdaay Nilayam 'House of Ayurveda'. Ik heb de Ayurveda massage een geheel eigen draai gegeven en mijn helende kwaliteit toegevoegd.
De Ayurveda helende massage is een waardevolle aanvulling op mijn werk als holistisch healer en coach.

Het opruimen van jouw energielichaam is als je kamer opruimen. Je zet de deur iets open en denkt bah, geen zin. Je blijft de rommel, stof en viezigheid net zo lang ontwijken totdat je het op moet pakken, sorteert en zuivert. Durf jij de grote schoonmaak van lichaam en geest aan en te vertrouwen op je innerlijke stem? Ik begeleid je middels holistisch lichaamswerk liefdevol naar die verwaarloosde stukken en help je zwaar geconditioneerde energie te voelen, omarmen, zuiveren en los te laten. ♡

reacties van klanten:

'Ellen heeft het talent om je lichaamshouding te vertalen naar de manier waarop je in het leven staat en je dat te laten voelen en ervaren.'

'Hi Ellen, leuk je ontmoet te hebben! Je straalt een enorme vertrouwde rust, enthousiasme en tevreden blijheid uit als ik het zo maar even mag zeggen. Inspirerend!'

'Je kijkt heel puur naar me, zonder oordelen, integer en met gevoel voor humor, waardoor ik de ruimte durf in te nemen voor mijn bewustwording en ontwikkeling.'

'Ellen, wat een mooie intense ontmoeting hadden wij vanmiddag. Je bent een bijzonder mens!'