Reacties van klanten

❂ Vrouw, vijftiger, leerkracht basisonderwijs
Indrukwekkend, puur, warm, intens, heftig, helend, rustgevend, inzicht gevend vooral ook. Bijzonder om te ervaren, dankbaar!
Het is moeilijk in woorden te vangen. Soms ook moeilijk om anderen uit te leggen wat er concreet gebeurt. Wel is de insteek dat je zelfhelend vermogen bezit beslist een feit. Mooi en waardevol om te ervaren hoeveel innerlijke ruimte jij me hebt gegeven.

❂ Vrouw, veertiger, bedrijfskundig adviseur
Praten versus voelen. Ratio versus emotie. Soms is het goed om te praten. Maar mijn ervaring is, dat praten lang niet alle pijn kan helen. Sommige pijn zit zo diep… zit echt op celniveau. En die pijn valt in mijn optiek alleen wezenlijk te helen door de onderdrukte emoties de ruimte te geven. Een proces dat Ellen goed kan begeleiden, vind ik althans. Ze zorgt voor de juiste dosis leiding, zonder dat het lijden wordt 😉 Zeker een aanrader!

❂ Man, zestiger, MBO-docent
Ik kwam in een burn-out terecht na lange tijd mezelf ontzien te hebben en vanuit pleasegedrag en perfectionisme (jeugdtrauma) onvoldoende mijn eigen grenzen in acht genomen te hebben. Via mijn loopbaancoach heb ik zelfstandig een hersteltraject bij Ellen ingezet. Waarop de Arbo-arts bij volledige uitval adviseerde rust en afstand van mijn werk te nemen en aan mezelf te werken: ‘Interventie/traject die wordt voorgesteld acht ik een goede basis van waaruit werknemer aan zichzelf kan gaan werken. Zou mooi zijn als dat door werkgever gefaciliteerd zou kunnen worden.’
Ellen geeft me inzicht in mijn dagelijks onbewuste handelen, het ontstaan van mijn pleasegedrag en slachtofferrol. Ze geeft me tools mezelf te zien, oude geconditioneerde patronen los te laten, mijn eigenwaarde te herstellen en helpt me via haar gave geestelijke en lichamelijke pijn te helen.

❂ Vrouw, vijftiger, docent HAVO/VWO
Nu mijn energielichaam vastgezette stressvolle energie opschoont en ik dichter bij mezelf blijf, rustig blijf, diep ademhaal en let op mijn snelheid van praten en lichaamstaal, worden mijn leerlingen ook rustig. Ik hoef geen tijd meer te steken in corrigeren van gedrag. Er blijft nu genoeg tijd over om de lesstof te delen en er is ruimte om vragen te stellen of zelfstandig te werken.

❂ Man, zestiger, beeldend kunstenaar
Ik had 2 jaar schema-therapie dat heeft me veel gebracht. Maar goed, daarmee haal je alles wat er onder zit niet weg. De scherpe kantjes gaan er misschien wat vanaf. Maar als je zo belast bent met het verleden zoals ik moet er gewoon meer gebeuren. Ik ben dan ook heel blij dat ik bij jou terecht kwam, wat jij doet gaat veel dieper, dat raakt heel andere dingen aan, het raakt al die negatieve energieën aan die er al zo lang zitten waardoor de positieve kanten naar boven kunnen komen drijven.

❂ Vrouw, veertiger, webdesigner
Lieve Ellen ♥ Ontzettend inspirerend, motiverend & helend.

❂ Man, midden 40, logistiek medewerker
Jouw coaching heeft mij een stuk bewustwording in het dagelijks leven gebracht en meer rust in mijn hoofd (geestelijk).
Het dwangmatig plannen door de dag heen is gelukkig een stuk minder. Ik voel nu meer balans, zowel privé als op mijn werk. Ik ben er nog niet, maar ik ben op de goede weg!

❂ Vrouw, vijftiger, Manager HBO
Ellen heeft mij geholpen mij weer vrij in en met mijn lichaam te bewegen. Na een sessie ben ik mijn stress en onnodige spanning kwijt, sta ik geaard op mijn benen en heb ik weer ruimte en aandacht voor mezelf en mijn omgeving. Na diverse sessies ben ik al een eind op weg om dit ook zelf te realiseren.

❂ Vrouw, veertiger, Fair trade sector
Arrangement ‘Focus op jezelf’ i.s.m. Drostes Boerderijlodges. Deel uit haar dagboek: De sessie met Ellen. Het was fijn haar weer te ontmoeten! Ze liet me plaatsnemen op een heerlijke bank, gaf me een kop thee en een dekentje en ging zelf op de grond zitten. Ze pakte mijn voet vast en vroeg me dingen. Ik weet niet eens meer precies wat, maar ik vertelde haar over dat het tijd is om te gaan staan. Dat angst voor afwijzing me in de weg staat. Ik kon me lastig concentreren op mijn verhaal – er gebeurde van alles in mijn voet en been. Die werd warm en ging tintelen. Ellen vertelde dat ze inhaakt op een bron van licht, dat ze die energie doorgeeft en dat die is afgestemd op mijn energie. Ze doorvoelt wat er in mijn lijf gebeurd, waar blokkades zitten, waar het vast zit, nog beter dan dat ik dat zelf doe. Ze nodigde me uit los te laten en dat heb ik veel gedaan. Wat weet ik niet eens, maar dat maakt ook niet uit. Nadat Ellen de spanning in mijn schouders benoemde – waarvan ik me niet bewust was – werden mijn nek, schouders, armen en handen heel zwaar en loom.

Later realiseerde ik me dat mijn lichaam voelt als ware het een universum in zichzelf. Oneindig uitgestrekt, zoveel diepte, een wereld op zich. Er is zoveel te voelen, te ervaren. Ellen nam me bij de voet : ) op deze ontdekkingsreis..!

Ze vertelde nog dat ik steeds meer in mijn lichaam kon zakken en dat dit later die dag, of een dag later ineens voelbaar zou zijn. Misschien als ik stond af te wassen en er niet eens aan dacht. Vanmorgen, toen ik onder de douche stond, was dat moment er ineens. Als of er ‘iets’ vanuit mijn bekken zó – ploink! – naar beneden viel, door mijn voeten, de aarde in. Het was alsof ik magneten aan mijn voeten had gekregen en de aarde van ijzer was, zo stevig stond ik. Dat had ik nog nooit eerder zo gevoeld. Wat mooi!

Toen ik ’s avonds energie ging stromen (te vergelijken met mediteren), voelde het weer heel stevig en rustig.

❂ Man, begin 50, transportsector
Met haar magische handen zette Ellen de poort naar mijn hogere bewustzijn wijd open. Mijn levensenergie en creativiteit zijn toegenomen, ik voel de signalen van mijn lichaam beter en mijn zintuigen zijn gevoeliger geworden, waardoor vooral de intensiteit van ruiken, proeven en voelen sensationeler zijn geworden. Mijn zelfbewustzijn is vergroot en dit heeft nog meer zekerheid en rust gebracht.

Kortom een zeer waardevolle en intense beleving om te mogen meemaken en dan te bedenken dat dit proces nog steeds in wording is! Ellen bedankt hiervoor!

Vrouw, model fotoshoot
Zo bijzonder hoe na de vluchtige kennismaking met jou als Houdingcoach tijdens de shoot al e.e.a. is gaan stromen… Het heeft een vervolg gekregen en hoe… ik raad t iedereen aan! Als ik kijk wat een verschil en hoe ik nu niet meer vanuit mijn hoofd maar vanuit gevoel leef 🙂 Ben je zo dankbaar!

❂ Vrouw, manager, veertiger. Arrangement ‘Focus op jezelf’ | www.geenhaast.nl
Wat was het weer genieten om terug te zijn op een heerlijke locatie van Droste’s en een paar dagen helemaal voor mezelf te hebben. De aanleiding was niets meer en niets minder dan dat ik mezelf wilde trakteren op een massage van Astrid. De herinnering aan haar warme aandacht en diep ontspannende massage van een jaar eerder, hadden we me daartoe doen besluiten. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en toch overtrof de ervaring van afgelopen week deze verwachting. Ik heb – weer – genoten van het echte contact, van alle tijd en aandacht die Astrid schonk, de oprechtheid er persoonlijkheid ervan. De massage was warm en weldadig en ontspannend. Ook daarin was het echte contact te voelen.

Bij het organiseren van de massage, toen ik Astrid meer vertelde over mezelf en de ontwikkeling die ik doormaak, over dichter bij mezelf komen, vertelde ze ook over Ellen. Zij heeft het talent om je lichaamshouding te vertalen naar de manier waarop je in het leven staat en je dat te laten voelen en ervaren. De beslissing om rondom de massage een paar dagen Twente te boeken en ook een sessie met Ellen daarin een plaats te geven, was al gauw genomen. En daar heb ik geen spijt van gekregen! Wat een mooie, bijzondere sessie heb ik met Ellen beleefd. ’t Was fijn dat ze helemaal afgestemd was op mij, dat ik er helemaal mocht zijn, me helemaal mocht laten zien. Ik heb Ellen ervaren als een mooie vrouw, zo dicht bij zichzelf, die tegelijkertijd in alle rust en toch intens aanwezig kan zijn. Zo heb ik nog nooit eerder iemand zo vol overgave zien liggen, gewoon liggen op de grond..! ’t Deed mij op zijn minst beseffen dat ik vaak ‘weg’ ben. ’t Was een fijne sessie waarin we veel gelachen hebben, gepraat, ervaren en ook stil geweest. Ik ben me meer bewust van hoe ik in mijn lijf zit.

Bij Anke in Delden was het ook genieten. Verwend met heerlijke ontbijtjes, op een plek die al een cadeautje op zich is. Heerlijk hard gelopen, gewandeld, gelezen, gebadderd, gekookt.. ’t Waren echt mijn verwendagen.

❂ Vrouw, danstherapeut, twintiger
Ellens werkwijze vind ik echt uniek en het helpt mij in mijn proces, om dichter bij mezelf te komen. Na de workshop voor particulieren die ik volgde, voelde ik letterlijk meer verbinding in mijn hele lichaam, zo fijn. Het liefst zou ik iedere week even in beweging gaan bij Ellen, om zo in mijn lijf en in mijn kracht te blijven!

❂ Vrouw, projectleider, eind vijftig
De sessie was heerlijk en ik heb die middag direct mijn ruimte ingenomen: fysieker dansen & mentaal bij mijn baas. Voelde goed. Vandaag lekker hard gelopen.

❂ Vrouw, administratief medewerkster, eind veertig
Ellen bezit de gave om contact te maken met een diep niveau van je hele wezen. Op een liefdevolle en integere manier gaat zij hiermee aan de slag. Na een paar sessies bij haar voel ik me dieper verbonden met en veiliger in mijn eigen lichaam, waardoor ik mezelf beter neer kan zetten hier op aarde. Ellen, dank je wel!

❂ Man, spirituele natuurwandelingen en leraar, vijftiger
Ik ben met Ellen in contact gekomen n.a.v. een wandeling die ik had georganiseerd waarbij zij deelneemster was. Tijdens de wandeling was ik geraakt door de krachtige energie die Ellen uitstraalt en de zuivere intentie van haar werk als De Houdingcoach.
In de drie sessies die ik bij haar heb gevolgd, heb ik mijn energiestromen in mijn lichaam heel bewust kunnen waarnemen en ben ik me ook bewust geworden van mijn lichaamshouding en de geestelijke achtergrond daarvan.

Dankzij deze sessies ben ik dichter bij mijn eigen kracht gekomen en heb ik inzicht gekregen hoe ik mijn uitstraling kan vergroten en mijn talenten optimaal kan gebruiken. Ellen hartelijk dank voor dat cadeautje.

❂ Vrouw, teamleider zorg, begin 40
Het gaat goed, ik zit beter in mijn vel, lekker aan het lijnen, en bewuster aan het bewegen, super!

Langzamerhand vallen ook allerlei kwartjes, waardoor ik wat patronen ga begrijpen!
Dankjewel voor de fijne sessies :-)!

❂ Vrouw, commercieel medewerker, midden 20
Ik ben aangenomen, mede dankzij jou!!

❂ Man, verkoopleider, eind 30
Jouw coaching leerde me: Houden van jezelf en bij jezelf te komen, om rust en een opener blik naar de wereld te hebben. Waarde en intensiteit van het leven te voelen en te beleven.

❂ Man, antropoloog, 80
‘Een ouderwetse, met de hand geschreven brief, om je te bedanken voor je behandelingen.
Ze hebben zeker effect gehad. Niet zozeer fysiek, maar ‘‘anders’’ wat verder moeilijk onder woorden te brengen is.
Ik wens je veel succes in/met je werk (of is het beter van ‘‘roeping’’ te spreken?).’

❂ Vrouw, filmmaker, eind 40
Ellen heeft mijn lopen bekeken en geanalyseerd en kon daaruit een karakter beschrijving geven en die klopte. Dit zorgt voor een bewustzijn naar mijzelf toe en helpt mij naar anderen te kijken. Dat wil ik dan gebruiken om een goede sfeer te creëren met degene die ik moet interviewen en filmen. Als ik een open en ontspannen houding heb, kan ik die energie doorgeven aan mensen waarmee ik werk. Ellen heeft mij bewust gemaakt en geïnspireerd. Zij is een zorgvuldige vakvrouw en een mooi mens.

❂ Man, commercieel project manager, eind 30
Vol onwetendheid, maar openstaand voor specialistische begeleiding, heb ik bij Ellen De Houdingcoach aangeklopt. Goede ervaringen van anderen in mijn directe omgeving hebben mij doen besluiten uit nieuwsgierigheid een sessie te ondergaan. Het werden er twee. Mijn doelstelling: via stimulering nieuwe energie in mijn lijf te krijgen.

In een prachtig authentiek bedrijfspand en onder genot van een gemoedelijke sfeer krijg ik tijdens de sessie uitleg over openstaan voor het universum, de continue bewegingsstroom in je lichaam voelen en hoe mijzelf beter te leren ontspannen. Tussendoor stimuleert Ellen de energietoeloop in mijn lichaam door met haar handen om mijn voeten contact te maken met mijn lichaamsmassa, erg bijzonder. Zeker op het moment dat ik de energie door mijn lijf voel stromen, spieren ontspannen en mijn buik begint te borrelen; er gebeurt echt wat met mij!

En wat denk je, het werkt echt. Ellen voelt waar pijnpunten, verstijvingen, stress en lusteloosheid in mijn lichaam zitten. Via de voeten ruimt mijn lichaam spanning op, stroomt nieuwe energie mijn lichaam in en voel ik me zowaar een stuk vrijer om te bewegen.

Niks geen pijntjes, maar een fris en natuurlijk gevoel treedt terug in mijn lijf met als gevolg dat ik mij weer vrij voel in mijn eigen lichaam en overal weer vol overgave met 100% energie van kan genieten.

Kortom een sessie bij De Houdingcoach is echt een aanrader voor mensen die zich weer vrij willen voelen in hun eigen lichaam, een opfrisser kunnen gebruiken en het lusteloze gevoel achter zich willen laten.

Man, ontwerper, 50er
Ellen heeft me nog eens op mijn plaats gezet.
Met drie voetensessies is het bewustzijn gegroeid dat ik besta van kruin tot teen. Het lijkt simpel, maar je vergeet het. Zelfs bij een veel latere wandelvakantie profiteerde ik van de aanwijzingen van haar, ondanks de blaren. Een bewuste stap en een betere houding maakten me zelfverzekerd en ik zit lekkerder in mijn vel.

Ze is in staat via mijn voeten in mijn lijf te voelen. Rechterschouder, linkerbeen, middenvoor in de hersenpan; overal is ze geweest. En ineens is die lage rugpijn verdwenen. Het lijf is een mysterie. Ellen begrijpt een deel van de puzzel.

❂ Vrouw, projectleider educatie, eind 20 (via werkgever)
De sessies bij Ellen hebben me letterlijk en figuurlijk doen groeien. Ik kwam met een specifieke vraag, maar heb de luxe gehad om in zes ontspannen sessies veel meer te mogen ontdekken en mee te nemen. Ellen heeft me zowel kracht als ontspanning laten ervaren, een sterke basis waar ik dagelijks naar terug kan gaan en van waaruit ik bewuster kan handelen.

❂ Vrouw, Human Resources, begin 40
Ellen is zeer kundig op haar vakgebied. Ze is integer en verplaatst zich letterlijk en figuurlijk in de cliënt. Ellen raakt daarmee de kern en bevordert op deze wijze het lichaamsbewustzijn. Zoals ze zelf ook zegt: ‘De Houdingcoach zet iedereen in beweging’.

❂ Vrouw, psychiatrisch hulpverlener Arbo, midden 40
Ik heb de coaching als erg prettig ervaren. Er werden weinig woorden gebruikt, maar de ervaring was heel intens. Ik kan het dan ook moeilijk in woorden vatten. Het is een ervaring die ik iedereen gun. Fijn om met zo’n vakvrouw te mogen werken.

Man, musicus, midden 50
Bij De Houdingcoach heb ik mijn kracht teruggevonden. Ik was uitgeblust door jarenlang hetzelfde werk te doen; de energie was weg. Ik kwam aan het denken en piekeren en lette niet meer op signalen die mijn lichaam gaven. Ik groeide uit mijn jasje en werd somber en traag. Maar gelukkig kwam ik de juiste persoon tegen die me kon helpen. Door de kundige en inspirerende begeleiding van Ellen leerde ik terug te gaan naar mezelf. Ik zag mezelf weer staan en herontdekte wat ik kan.

Door haar talent aan te voelen wat je nodig hebt, zet ze je op het goede spoor terug. Ze gaf mij de handen terug die ik nodig heb om muziek te maken en te dirigeren. Ik ga het leven weer positief aan en kan bij mijn energie komen. Ik ontdekte dat mijn lijf driedimensionaal is en alle kanten op kan bewegen. Er ontstaat ruimte en ik kan veel meer dan ik dacht. Door de oefeningen leer je waar je energie blokkeert en dat los te laten zodat het weer gaat stromen. Ik heb meerdere keren gedacht na de behandeling: ik ga niet slapen, want wat ik nu ervaar wil ik niet meer kwijt raken als ik ga slapen! Maar dat was gelukkig niet zo. Het gaat in je cellen zitten en het werkt door!

Het loslaten van oude patronen en gewoontes geeft nieuwe energie. En de omgeving gaat anders op je reageren. Voor de één is dat wennen, een ander is er aangenaam door verrast. Maar het belangrijkst is dat je bij jezelf het gevoel van vrijheid leert ervaren en als je er wat mee doet, komen er vanzelf nieuwe kansen.

Ellen, heel erg veel dank voor je betrokkenheid, je enthousiasme en positieve energie. Je hebt me veel geleerd waar ik weer mee vooruit kan. Je gave is heel bijzonder en ik hoop dat veel mensen dat mogen ontdekken.

❂ Vrouw, personeelsadviseur, midden 40
Na een proefsessie in het kader van mijn werk (verzuimbegeleiding), om eens te kijken wat Ellen daarin zou kunnen betekenen, werd ik zo enthousiast dat ik mezelf vier sessies cadeau heb gedaan. Ik werd bewust gemaakt van de blokkades in mijn lijf met betrekking tot lopen en houding. Ook maakte Ellen mij bewust dat je lichaam een en al vloeistof is die moet blijven stromen om goed te kunnen functioneren. Voet- en hart’massage’ hebben mij verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Alles gaat in rust, aandacht en met passie.

❂ Vrouw, stedenbouwkundige, begin 30
Ellen leert je de verbindingen in je lijf te ervaren, waardoor je veel bewuster wordt waar stress zich in je lijf nestelt, hoe je beweegt en hoe je staat (fysiek en in het leven). Doordat ze veel aandacht besteedt aan de voeten voel je al tijdens de behandeling dat je veel steviger op de grond staat, je niet zomaar omver te duwen bent en je sterk voelt. De behandeling, bijbehorende bewustwording en het onoverwinnelijke gevoel is voor mij de eerste stap geweest in een veranderingsproces om oude patronen te doorbreken en nieuwe wegen in te slaan.

❂ Man, dansdocent/ondernemer, midden 20
Ontspanning en kracht. Het klinkt tegenstrijdig, toch geeft De Houdingcoach mij het relaxte gevoel van een massage en tegelijk de kracht van een work-out. Ellen zet lichaam en geest in beweging. Maar wel door zelf naar je eigen lichaam te luisteren, de natuurlijke bewegingen en ritmes van je lichaam te versterken. Door de bewustwordingsprocessen die dan plaats vinden, worden zintuigen geprikkeld, ga je steviger staan en bewuster bewegen. Dat maakt lopen, zitten, rollen, rennen, maar ook luisteren en je openstellen voor anderen makkelijker. Niet alleen voel ik me meer geaard en meer in balans. De Houdingcoach geeft mij een algeheel gevoel van (vrij) zijn!

❂ Man, ondernemer, midden 40
Ha Ellen, het is heel mooi wat je doet. Je zet me eenvoudig weer in mijn houding. Op zo’n manier dat het weer goed voelt, stroomt en dat ik weer vrij beweeg.

Ik ben al een tijdje bezig met mijn ontwikkeling. Het afgelopen halfjaar merkte ik dat ik af en toe ‘uit mijn kracht’ ging en ook lichamelijk pijntjes kreeg.

Zeurende ellebogen, vastzittende schouder, te ‘koude’ voeten. Eerst dacht ik dat ligt aan het weer, de volleybal, de verhuizing. Wat langer nadenkend en voelend, was er toch wat meer aan de hand. En dan? Bij wie moet je dan zijn? Toen kwam ik jou tegen. Jij gaf concrete oefeningen/behandelingen en zette mij in beweging. Prettig, professioneel en overtuigend.

Nu zie ik wel eens mensen lopen waarvan ik denk, ‘dat lijf, dat zit toch helemaal vast!’

Als je al krampachtig of stijfjes overkomt, hoe reageert dan de rest van jouw omgeving hier weer op?

Voor mensen in dienstverlenende en leidinggevende functies, maar ook privé, een belangrijk item om rekening mee te houden.

❂ Vrouw, PR-manager/ondernemer, midden 40
Ellen heeft me in drie individuele sessies laten ervaren/voelen hoe ik liep en me geleerd hoe ik binnen het dagelijkse lopen minder in mijn hoofd en meer ‘met de voeten op de grond’ kan zijn. Door beter contact te maken met de grond en soepeler te bewegen, waarbij alle onderdelen van mijn lichaam met elkaar verbonden zijn (en niet als losse onderdelen functioneren).

Én het hoofd wat meer loslaten, want dat werkt al hard genoeg.

Het mooie is dat ik het nu ook zelf voel en dus mijn houding in het dagelijks leven enorm is verbetert. Ik voel me daar heel goed bij en heb daarom besloten te starten met de wekelijkse lessen Moderne Dans bij Ellen, zodat ik alert blijf op mijn manier van bewegen en de losheid erin blijft. Dit levert me zowel fysiek als mentaal meer balans!

Het heeft één nadeel: ik zie nu ook aan het lopen van zoveel andere mensen dat het allemaal een stuk losser zou kunnen en dit waarschijnlijk veel meer energie los zou maken…

❂ Jonge vrouw, violist, begin 20
Dank je voor de pluim! Ik heb in de vakantie goed geoefend, maar de laatste 2 weken… Ik let wel elke avond op mijn houding als ik in bed lig. Ik lig dan echt zoals een doorsnee violist staat! Nou snap ik waarom ik nogal eens met hoofdpijn wakker wordt. Overigens kreeg ik al een compliment.

❂ Man, kantoorfunctie, 40
Met regelmaat had ik last van mijn onderrug aangezien ik veel zittend werk verricht. Door al jouw tips en simpele oefeningen, die ik regelmatig herhaal, kan ik wel zeggen dat mijn rugpijn verleden tijd is.

❂ Vrouw, zorgverlener, begin 50
Het doet mij veel me bewust te worden van mijn lichaam. Ik merk nu dat spanning bij mij veel met emoties te maken heeft, die ik verstandelijk en emotioneel een plek gegeven heb, maar dat mijn lichaam heel moe is geworden. Net of de pijn daar nog opgeslagen zit. Het is een lief en mooi gevoel om met respect met jouw manier dichter in mijn lichaam te komen. Ik mocht nooit meer mezelf zijn, merk ik. Ik durf en kan mij nog steeds niet goed bewegen of vrij dansen. Er zit een rem op. Belangrijkste is dat ik dit nu constateer, dus de rem eraf.

Volgende kwam in mij op: als je veel moeilijke dingen hebt meegemaakt, kom je bij een psychotherapeut terecht, wat goed is, maar je lichamelijke ongemakken, van bijvoorbeeld lichamelijke spanning worden nooit meegenomen. Het is belangrijk dat geest en lichaam hier weer uitkomen en 1 geheel vormen, het ene kan niet zonder het ander.

❂ Man, manager/ondernemer, midden 40
Je stelt een goede diagnose en hebt een gave om op een vertrouwde en ontspannen manier met lijf en ledenen om te gaan.