Lotusbloem symbool voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei, bewustzijn en bronverbinding..

De titel van het schilderij op bovenstaande afbeelding is: ‘Na de winter’ afgerond in 2011 te Hengelo door kunstenaar Gonda Steffens en hangt in mijn studio.

Onze paden kruisten elkaar op bijzondere wijze. We werden buren in 2016 en ontdekten dat dit schilderij op mijn fotoshoot van 2011 stond. Haar schilderij. Gecreëerd in een moeilijke periode en eenmalig tentoongesteld. En precies op mijn foto zichtbaar. Een universele verbinding.
We kregen beide kippenvel bij het delen van onze paden, haar omschrijving van het schilderij die zo mooi bij mijn werkwijze past en het vinden van de oeroude betekenis van de lotus. Ik kocht het schilderij voor mijn studio die ik destijds net ‘Studio Puur Jezelf’ gedoopt had. Een plek waar zuivere energie helpt innerlijk te groeien. De betekenis van het schilderij is: “Ook al is het nog zo donker… er zit altijd een kracht in jezelf, waardoor je verder kunt groeien…”

Op het schilderij staat rechts de knop van de lotusbloem afgebeeld. En links het ontluiken van de natuur na de winter.

De lotusbloem. Veel gezien en gebruikt in het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het is in deze culturen een heilige bloem die symbool staat voor zuiverheid, puurheid, jouw schoonheid, innerlijke groei, bewustzijn en verbinding met het universum – de bron. Deze symbolische betekenis is ‘groei naar verlichting’ en zal vooral voortkomen uit het groeiproces van de bloem. De lotusbloem nestelt zich in de modder onder water en groeit heel krachtig naar het licht – de zon. De knop opent en een prachtige bloem verschijnt net boven het wateroppervlak. Dit groeiproces kunnen wij als mens ook doormaken. Zie dan de modder als onwetendheid en lijden, geconditioneerde, karmische pijn in lichaam en geest. Moed…, voelen…, loslaten… en dan wortelen in de modder – zo verlos je jezelf, wordt je wijzer en lichter, en kun je stralen als de lotusbloem. Zelfliefde ♡ Verlichting

Wil jij jouw geconditioneerde patronen doorbreken, van binnenuit groeien en stralen als de lotusbloem? Neem dan contact op.
Middels holistisch lichaamswerk help ik jou liefdevol met jouw bewustwording de kracht in jezelf te vinden en oude geconditioneerde pijn los te laten.

Ellen

www.dehoudingcoach.nl