Individuele coaching en workshops

Doorbikkelen vanuit geconditioneerd gedrag, gebrek aan zelfcompassie, hoge werkdruk, denkend handelen, verveling, slechte werkhouding en digitale bereikbaarheid zorgen voor stress, vermoeidheid, somberheid en verhoging van ziekteverzuim.
Hoe kunnen medewerkers of studenten hierin bewust leren luisteren naar hun gevoel, dichtbij zichzelf blijven, knopen doorhakken en eigen grenzen aangeven?
Jullie wens is een vitale organisatie met oog voor: duurzame inzetbaarheid, verzuim reductie, persoonlijke groei, authenticiteit, welzijn, gezondheid, reïntegratie.

Wat kan ik het bedrijfsleven, scholen en instellingen bieden?

Bewustwording van lichaam en geest. Inzicht in jezelf, jouw conditionering, je persoonlijke kwaliteit en houding in relatie tot jezelf en jouw omgeving.
Individuele coachingstrajecten afgestemd op de persoonlijke hulpvraag ∼ persoonlijke ontwikkeling of interventie ∼ en workshops in teamverband.

Loading...

Individuele coachingstrajecten
Afgestemd op de hulpvraag van medewerker, directie, HRM-manager, teamleider of mentor. Je merkt dat jijzelf, medewerkers of leerlingen vastlopen in het functioneren. Wordt het symptoom bestreden of kan er een gedragsverandering en heling plaatsvinden? Kan de oorzaak opgelost worden, zodat het niet bij symptoombestrijding blijft? Om goed te kunnen functioneren en een vitale organisatie te realiseren, is de grootste uitdaging: er eerst voor jezelf te zijn, dichtbij jezelf te blijven en dan jouw pure kwaliteit te delen.

Workshops in teamverband
Met thema’s als gezondheid, vitaliteit, ontspanning, persoonlijke groei, waarin holistische kennis over lichaams- en levenshouding gedeeld wordt. Er aandacht is voor de persoonlijke kwaliteit en authenticiteit van iedere medewerker. Zowel fysiek als mentaal. En er ruimte is om van elkaar te leren en inzicht te delen.

Is jouw innerlijke pijn ondraaglijk en heb je de moed deze te voelen, ruimte te geven en op te ruimen, wil je innerlijk groeien en in jezelf investeren, dan kunnen we samen in diepte aan de slag. In het veilige helende en zuivere energieveld – akasha of ether – waarvan ik me bewust ben, kun je ballast, pijn en trauma loslaten, gaat jouw levensenergie stromen, je hoofd ontspant, je durft je kwetsbaar op te stellen, emotie wordt voelbaar, innerlijk wordt er hard gewerkt. We delen wat er gebeurt, ervaringen en beelden komen voorbij. Pijn en spanning komen los. Je wordt je bewust van jouw houding, handelen en conditionering. Je ervaart jezelf, er ontstaat innerlijke balans, je komt in jouw kracht, je straalt rust uit en voelt je vrij.
Ik spiegel ook je manier van lopen energetisch waardoor je een krachtig bewegend beeld krijgt hoe je beweegt en waar je blokkades in je lichaam vasthoudt. Ik deel kennis over bewustzijn, voelen en ontwikkelen vanaf onze geboorte in verbinding met voorgaande generaties.

Belangrijk is dat de medewerker of student zelf de afspraak maakt en de moed en wil er is om verandering aan te gaan.

Loading...

Workshop ‘eigen kracht en authenticiteit’

In deze workshops raken we het pure in jezelf. Ervaar je jouw eigen kracht en authenticiteit. Van denken naar bewust voelen. De oplossing niet buiten jezelf zoeken, maar in jezelf vinden. Ik geef je via het lichaam inzicht in het ontstaan van fysieke en geestelijke conditionering tijdens het leven. Waar zit je vast in geconditioneerd en onbewust gedrag, hetgeen leidt tot fysieke en mentale klachten. Conditionering brengt een houding met zich mee. We kijken samen naar de wijze waarop jouw bewegingen, werkhouding, levenshouding en -ervaring zich vertalen in jouw lichaam & geest. Verandering vraagt om bewustwording, kwetsbaar durven zijn en loslaten om een open houding, ontspanning, meer uitstraling én energie te realiseren. Lichaamshouding en levenshouding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een stap naar innerlijke rust, kracht en balans. Er is ruimte om van elkaar te leren en inzicht te delen.

Beetje lef en persoonlijk ontwikkelbudget

Verzuim kost je als werkgever al snel honderden euro’s per dag. Deel de noodzaak van persoonlijke ontwikkeling met je medewerker, ga de confrontatie aan en maak een coachingstraject bespreekbaar. Wil de medewerker zelf een stap maken en is er een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar, deel dan de hulpvraag en vraag naar een offerte op maat.

Aandacht voor vitaliteit en gezondheid van je medewerkers is noodzakelijk om continuïteit te waarborgen. Er samen over in gesprek gaan en op papier een idee daarover hebben is een mooi begin. Maar wat doe je nu daadwerkelijk in de praktische invulling daarvan?

Mijn workshop ‘eigen kracht en authenticiteit’ is een zinvolle opstap naar individuele coachingstrajecten, geeft inzicht in je eigen houding en die van je collega’s en is uitermate geschikt en verrassend voor bijvoorbeeld een teamdag, vitaliteitsweek of academie.

Realiseer verdieping voor jezelf en je collega’s, zodat de verschillende individuen in de organisatie professioneel begeleid persoonlijke ontwikkeling aan kunnen gaan in thema’s vitaliteit en gezondheid. Vraag naar een offerte op maat afgestemd op jullie hulpvraag en mijn mogelijkheden.

reacties van klanten:

‘Ellen heeft er voor gezorgd dat zowel mijn fysieke als mentale houding sterk verbeterd is. Mijn stressniveau is gedaald, ik leef meer in het nu en mijn energieniveau is gestegen.
De positieve en zuivere grondhouding van Ellen maakt het tot slot simpelweg leuk om door haar geholpen te worden’

Rutger, Specialist IB, Rabobank

‘Alsof je van binnen naar de sauna bent geweest: rust en ontspanning in hoofd en lichaam. Ik heb het gevoel dat ik weer in mijn kracht sta. Het lukt me om keuzes te maken met mijn gevoel en te luisteren naar mijn hart. Heb meer energie en kan niet relevante zaken beter loslaten. Er ontstaat ruimte voor wat ik wil doen in mijn leven en ik merk wat ik belangrijk vind. Ik heb noodzakelijke levenskeuzes gemaakt die ik geheel op basis van gevoel heb kunnen nemen’

Nelleke, cluster O&I, Kadera | Veilig Thuis IJsselland

‘Door de levenservaringen die ik, bewust en onbewust, heb opgedaan, had ik een gesloten uitstraling naar de buitenwereld. Na de sessies heb ik een open houding, straal ik dat ook uit en voel ik me ontspannender in mijn eigen lichaam. Bedankt!’

Dennis, conciërge, ROC van Twente

Het gaat heel goed!! Ik kreeg afgelopen weekend een compliment dat ik veel meer rust uitstraal; mooi hè!

Odette, senior managementassistente, BDO Accountants

‘Ik heb vorig jaar een workshop bij jou gevolgd bij de dag van het werkplezier. De workshop vond ik ontzettend leuk! Ik kreeg van sommige mensen geen energie toen ik ze zag lopen. Die zie ik in mijn werk ook om me heen. Wij hebben binnen onze organisatie een dag waarbij wij ook workshops aanbieden aan medewerkers en ik dacht meteen aan jou.’

anoniem, Dag van het Werkplezier

‘Je bent een bijzondere vrouw. Je straalt kracht en rust uit.

De workshop ‘Inzicht in Zelfheling’ heeft mij goed gedaan en ik heb geleerd waar ik nu op moet letten en wat ik er zelf aan kan doen.

Ellen bedankt voor jouw luisterend oor, niet oordelend en jouw gastvrijheid.

Ik volg graag meer van jouw workshops.’

Ellen, Onderwijsassistent, Twickel College

Referenties: